Novosti

Sedam investicija koje će promijeniti Hrvatsku

Ključne investicije vrijedne šezdeset milijardi kuna jamac su napretka Hrvatske u idućih šest godina kako piše Večernji list. Uz projekt revitalizacije središta Zagreba, izgradnje kampusa Rimac automobila, investicije u 5G mrežu, izgradnju pruga i cesta, te ulaganja u obnovljive izvore energije, autori su, na listi ovih kapitalnih investicija istaknuli i kapitalni projekt Instituta Ruđer Bošković (IRB) 'Otvorene znanstvene infrastrukturne platforme za inovativne primjene u gospodarstvu i društvu' (O-ZIP).

Povijesni trenutak za IRB: potpisan ugovor za strukturni projekt O-ZIP

Epohalni događaj za Institut Ruđer Bošković (IRB) obilježen je danas potpisivanjem ugovora vrijednog 72 milijuna eura za obnovu znanstvene infrastrukture IRB-a te nabavku sofisticirane znanstvene opreme. To je prvo značajno ulaganje u ovaj najveći znanstveni institut u Republici Hrvatskoj (RH) te najveće ulaganje u znanstvenu infrastrukturu u posljednja tri desetljeća u Hrvatskoj. 

Sedamdeseti rođendan uz vrhunske projekte i veliku investiciju

Uskoro će se navršiti sedam godina od pridruživanja Republike Hrvatske (RH) Europskoj uniji (EU), a ovu obljetnicu Institut Ruđer Bošković (IRB) dočekuje sa zavidnim portfeljem od čak 29 projekata financiranih u sklopu najkonkurentnijeg programa EU-a za istraživanje i inovacije OBZOR 2020, ugovorne vrijednosti za IRB od 14,6 milijuna eura. Povrh toga, do kraja godine IRB očekuje investiciju od 72 milijuna eura iz europskih strukturnih fondova, što je najveće ulaganje u istraživačku infrastrukturu u RH u posljednjih 30 godina, te prvo značajnije ulaganje u infrastrukturu IRB-a od njegovog osnutka.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.
Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.