Infrastructural Component

Infrastructural Component

The aim of the spatial reorganisation is to bring together activities and scientists with similar work methodology and scientific equipment.

The existing spatial organisation of the Institute is characterised by a large dispersion of scientists and equipment, which impairs the functionality and efficiency of the work. The aim of the spatial reorganisation is to unite activities and scientists with similar working methodology and scientific equipment.

For each platform, the construction of a new facility or the expansion/reconstruction of an existing facility is planned.

A0 Wing Va A0 je objekt koji će biti izgrađen na mjestu objekata Biologije 1 i 2, a za potrebe znanstvenika iz područja kemije i molekularne medicine. Radovi na ovim objektima će se nastaviti i 2024. godine kad nas očekuje rekonstrukcija kotlovnice koja će označiti korak prema modernijem sustavu grijanja. Ovo ne samo da će rezultirati učinkovitijim grijanjem prostora, već će i pridonijeti očuvanju okoliša. Naš Institut će tako ostvariti značajan korak prema održivijoj budućnosti.
A1 ICST building A1 je objekt koji se gradi za potrebe znanstvenika iz domene računarnih znanosti, na mjestu skladišta i radionica. Radovi su u tijeku, postavljeno je temelje i  prva etaža, a trenutno se izvode armiranobetonski zidovi i ploča prizemlja. Zamišljamo A1 kao prostor suradnje različitih disciplina i stručnosti s ciljem stvaranja novih rješenja za izazove budućnosti. Naša vizija je jasna - stvarati mostove između znanstvenika, inovatora i entuzijasta, te poticati razmjenu ideja i inovacija u u području informacijsko-komunikacijske znanosti i tehnologija, od razvoj ainformacijskih sustava i usluga u računalnom oblaku do analize podataka i umjetne inteligencije te HPC računarstva.
A2 Wing X  
A3 NAL A3 je hala za smještaj novog akceleratora, a u sklopu toga će se i rekonstruirati zgrada neutronskog generatora. Radovi su započelu u svibnju 2023. Iskopana je površina i postavlja se temelje. Nova infrastruktura i uvjeti koje Hala A3 pruža omogućit će našim znanstvenicima da istražuju i proširuju spoznaje u raznim područjima. Od sinteze i proizvodnje materijala do razvoja naprednih analitičkih tehnika za karakterizaciju materijala, fotonike i novih uređaja te tehnologije zračenja.
A4 Administrativne building  
A5 Wing IV  
A6 environment U okviru projekta A6-OKOLIŠ, u tijeku su radovi na nizu ključnih elemenata. To uključuje intervencije u osnovnoj infrastrukturi, poput optimizacije sustava grijanja, vodovoda i odvodnje te jače i slabije struje. Prometnice i parkirna mjesta prilagođeni su radovima kako bi pružili najbolje moguće uvjete za izvedbu i radovni rad. Uz naveden zahvate, posebna pažnja usmjerit će se prema krajobraznom uređenju, s ciljem stvaranja okruženja koje potiče kreativnost i inspiraciju. U dosadašnjem razdoblju, izvedena je trasa nove ceste prema objektu A3, pripremljen teren za nova parkirna mjesta te infrastruktura vodovoda, kanalizacije i struje u krugu objekata koji su u gradnji.
B1 Wing III  
B2 Cyclotron  
B3 Workshop  
B4 Boiler room  
C1 Wing I, II, interpolation  
C2 Workshop, NMR, dormitorium  
C3 Wing V  
C4 Wing VI and Wing VII  
C5 cyclotron I, II, radiobiology  
D1, D2 PSRM, substations  
E1 Martinska Radovi na postaji istraživačkoj postaji Martinska započeli su u prosincu prošle godine te su uspješno završeni. Cilj obnove istraživačke postaje Martinska, bio je ojačati kapacitete, održivi razvoj i upravljanje krškim obalnim područjem Jadranskog mora u skladu s nacionalnim zakonima i zakonima usklađenim s direktivama EU. Radovi na rekonstrukciji građevine bili su usmjereni na funkcionalnu reorganizaciju prostora unutar građevine za potrebe laboratorija te poboljšanje bitnih uvjeta, a unutar postojećih gabarita. Riječ je o uvjetima poput mehaničke otpornosti i stabilnosti, sigurnosti u slučaju požara, higijene, zdravlja i okoliša, te gospodarenja energijom i očuvanja topline. Istraživačka postaja Martinska ne samo da je dobila novi izgled, već je i unaprijedila svoje unutarnje kapacitete kako bi omogućila još uspješnije istraživačke napore. Trenutno čekamo tehnički pregled kako bismo mogli pristupiti useljenju i smještanju opreme.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.
Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.