Napredak infrastrukturnih radova na IRB-u

Gradilište

U zadnja tri mjeseca na Institut Ruđer Bošković, u sklopu kapitalnog projekta OZIP, dogodile su se značajne promjene i napredak u infrastrukturnim radovima. Od montaže ventilirane fasade do izgradnje čeličnih konstrukcija, niže je detaljan pregleda izvršenih radova na različitim objektima.

Radovi na ICST zgradi (objekt A1) koja se gradi za potrebe znanstvenika iz domene računalnih znanosti obuhvatili su izradu ventilirane fasade i montažu čelične konstrukcije vjetrobrana. Osim toga, unutrašnji radovi poput strojarskih i elektroinstalacija, kao i instalacija vodoopskrbe i odvodnje, kontinuirano napreduju.

Hala za smještaj novog akceleratora (objekt A3) sada ima svoj konačni vanjski izgled. Završava se izvedba ravnog krova i strojarskih instalacija te spojni most prema postojećem objektu. Nadolazeći radovi uključuju izradu i montažu velikih vrata težine nekoliko tona i dimenzija 5,5 x 4 metra.

Na zgradi krila 5a (objekt A0), koja se gradi za potrebe znanstvenika iz područja kemije i molekularne medicine, osim izrade podložnog betona, izvedbe horizontalne hidroizolacije i termoizolacije ispod temeljne ploče, u tijeku su i radovi armiranja i betoniranja i zgrada polako „izlazi“ iz zemlje.

Na gradilištu kotlovnice (objekt B4) izvedeni su radovi na uklanjanju starih tankova za lož-ulje, čime se otvara put za implementaciju ekološki prihvatljivijeg sustava grijanja kroz dizalice topline.

U sklopu projekta okoliša A6 u tijeku je nasipavanje prometnice ispod postojećeg objekta A3 te radovi na iskopu parkirališta i vatrogasnog puta prema objektu A3. S prestankom sezone grijanja intenzivirat će se radovi u okolišu zbog spajanja nove energane s toplinskim podstanicama postojećih objekata.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.
Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.