Znanstvena komponenta

Znanstvena komponenta

Kroz implementaciju O-ZIP-a bit će uspostavljene četiri multidisciplinarne infrastrukturne istraživačke platforme. Platforme su usmjerene na istraživanje, primjenu te transfer znanja i tehnologija u različitim prioritetnim područjima.

Znanstvena infrastrukturna platforma za biološka i medicinska istraživanja (BioMed)

Provodit će istraživanja u području biologije, biomedicine i kemije te će biti usmjerena na razvoj  inovativnih medicinskih i biotehnoloških rješenja, kojima se žele riješiti stvarni izazovi u medicini, farmaceutici, proizvodnji hrane, poljoprivredi i ekologiji.

Znanstvena infrastrukturna platforma za istraživanje naprednih tehnologija i materijala (TechMat)

Usmjerena prema istraživanju i širenju spoznaja u područjima sinteze i proizvodnje materijala, razvoju naprednih analitičkih tehnika za karakterizaciju materijala, fotoniku i nove uređaje te tehnologiju zračenja.

Znanstvena infrastrukturna platforma za istraživanje mora i okoliša (MarEnv)

Usmjerena na rješavanje složenih problema u okolišu kroz interdisciplinarne istraživačke aktivnosti u morskim i slatkovodnim sustavima, kao i na održivo upravljanje i zaštitu prirodnih resursa kroz studije procjene utjecaja i rizika za okoliš.

Znanstvena infrastrukturna platforma za informacijsko-komunikacijske znanosti i tehnologiju (ICST)

Usmjerena na razvoj e-znanosti kroz istraživačke aktivnosti temeljene na korištenju podataka, softveru i e-infrastrukturi,  s primjenom u različitim područjima; bioznanost, biotehnologija, biomedicina, ekološko modeliranje, “machine to machine” prikupljanje podataka, modeliranje složenih sustava i mreža i drugo.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.
Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.