Novosti

Premijer posjetio IRB, obišao radove na projektu O-ZIP i protupotresnoj obnovi

U sklopu posjeta Institutu Ruđer Bošković (IRB), predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se s ravnateljem IRB-a Davidom M. Smithom te obišao objekte u izgradnji u okviru projekta Otvorene znanstvene infrastrukturne platforme za inovativne primjene u gospodarstvu i društvu (O-ZIP) te tri obnovljena objekta oštećena u potresu.

Napredak infrastrukturnih radova na IRB-u

U zadnja tri mjeseca na Institut Ruđer Bošković, u sklopu kapitalnog projekta OZIP, dogodile su se značajne promjene i napredak u infrastrukturnim radovima. Od montaže ventilirane fasade do izgradnje čeličnih konstrukcija, niže je detaljan pregleda izvršenih radova na različitim objektima.

Godina uspjeha i izazova: pregled napretka projekta O-ZIP

Dok se bližimo kraju prve godine infrastrukturnih radova u sklopu projekta O-ZIP na lokaciji u Zagrebu, vrijeme je za detaljan pregled trenutnih aktivnosti i postignuća. Unatoč izazovima koji su pratili ovu godinu, posebice u vidu vremenskih neprilika, napredak na gradilištu je očit i obećavajući.

Napredak radova u Bijeničkoj ide prema planu

Radovi na projektu O-ZIP kontinuirano napreduju. Aktivnosti se odvijaju prema predviđenom planu, a tim je usmjeren na osiguranje kvalitete i pravodobnosti svih faza izgradnje.

Kapitalni projekt IRB-a vrijedan 72 milijuna eura ide dalje

Vlada Republike Hrvatske (RH) na 226. sjednici usvojila je prijedlog Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO) o povećanju alokacije za projekt “Otvorene znanstvene infrastrukturne platforme za inovativne primjene u gospodarstvu i društvu“ (O-ZIP), kapitalni strukturni projekt Instituta Ruđer Bošković (IRB). Financiranje projekta u ukupnoj vrijednosti od 72 milijuna eura, predviđeno je iz fondova Europske unije, odnosno Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija' 2014. - 2020.

Kapitalni strukturni projekt IRB-a dobio snažnu podršku Vlade RH

Institut Ruđer Bošković za realizaciju kapitalnog infrastrukturnog projekta O-ZIP ima punu podršku Vlade Republike Hrvatske (RH), Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO) te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU).

Potpisan ugovor za izvedbu građevinskih radova u sklopu projekta O-ZIP

Institut Ruđer Bošković (IRB) potpisao je ugovor sa zajednicom ponuditelja Lavčević d.d. i Lavčević inženjering d.o.o. za izvođenje građevinskih radova u okviru strukturnog projekta Otvorene znanstvene infrastrukturne platforme za inovativne primjene u gospodarstvu i društvu (O-ZIP), financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR).

Novi transmisijski elektronski mikroskop na IRB-u

U okviru projekta 'Otvorene znanstvene infrastrukturne platforme za inovativne primjene u gospodarstvu i društvu' (O-ZIP) nabavljen je i pušten u rad transmisijski elektronski mikroskop JEM-1400 Flash, vrijedan 600.000,00 EUR. Mikroskop je opremljen sofisticiranom CMOS kamerom visoke razlučivosti i osjetljivosti što ga čini jedinstvenim u Republici Hrvatskoj.

Ravnatelj IRB-a obišao radove na istraživačkoj postaji Martinska

Dr. sc. David M . Smith, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković (IRB) i dr. sc. Ivanka Jerić, pomoćnica ravnatelja i koordinatorica projekta O-ZIP, danas su, u pratnji voditelja projekta gradnje gospodina Damira Ivšića i predstavnika tima konzultanata gospodina Nina Kovačića, obišli radove na istraživačkoj postaji Martinska.

Radovi na Istraživačkoj postaji na Martinskoj uspješno napreduju

U sklopu projekta O-ZIP planirana je obnova istraživačke postaje Martinska čiji je cilj ojačati kapacitete, održivi razvoj i upravljanje krškim obalnim područjem Jadranskog mora u skladu s nacionalnim zakonima i zakonima usklađenim s direktivama EU.

Započeli radovi na Istraživačkoj postaji na Martinskoj

Nakon završetka postupka javne nabave koji je proveden u razdoblju od srpnja 2021. do prosinca 2021. god. Institut Ruđer Bošković (IRB) je s tvrtkom Reliance d.o.o. potpisao ugovor o izvođenju građevinskih radova na lokaciji Martinska. Radovi obuhvaćaju rekonstrukciju, dogradnju i nadogradnju kompleksa Zgrada E1.

Novi Ruđer za jače partnerstvo s gospodarstvom uz pomoć fondova EU

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak danas je posjetila Institut Ruđer Bošković (IRB) gdje se sastala s ravnateljem Instituta dr. sc. Davidom M. Smithom. Povod posjete ministrice Tramišak je uspješna provedba europskih projekta na IRB-u s posebnim naglaskom na kapitalni strukturni projekt O-ZIP, vrijedan 72 milijuna eura. Ministrici su predstavljeni i istraživačko-razvojni projekti financirani u sklopu Europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF), koje Institut provodi u suradnji s tvrtkama na razvoju novih proizvoda i tehnologija, te Znanstveni centar izvrsnosti za bioprospecting mora (BioProCro).

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.
Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.