Napredak radova u Bijeničkoj ide prema planu

Napredak radova u Bijeničkoj ide prema planu

Radovi na projektu O-ZIP kontinuirano napreduju. Aktivnosti se odvijaju prema predviđenom planu, a tim je usmjeren na osiguranje kvalitete i pravodobnosti svih faza izgradnje.

Na objektu A1, uspješno su završeni armirano-betonski radovi. Trenutačne aktivnosti obuhvaćaju izolaciju vanjskih zidova, strojarske izolacije, te izolacije vodovoda i odvodnje. Radovi na instalacijama jake i slabe struje su također započeli, a u bliskoj budućnosti planiramo ugradnju stolarije, čime će objekt biti pripremljen za daljnje faze izgradnje neovisno o vremenskim uvjetima.

Što se tiče objekta A3, možemo istaknuti postavljanje temeljne ploče s uključenim instalacijskim cijevima. Trenutno se postavljaju oplate i polako se izvode vanjski armirano-betonski zidovi. Izvodi se cesta koja će spojiti A3 s postojećom zgradom VDG. U tu svrhu je bilo potrebno poravnati teren za što se koristila zemlja iskopana na lokaciji A0. 

Na objektu A0, prema predviđenom planu, obavljeno je preseljenje ljudi, opreme i Pogona laboratorijskih životinja. Faza dubokog iskopa je u završnici, a pripreme za postavljanje temeljne ploče su već započele.

Povrh toga, izvođač razmatra otvaranje dodatnog, manjeg gradilišta i mogućnost adaptacijskih radova tijekom hladnijeg dijela godine, iako konačna odluka još uvijek nije donesena.

Na kraju, želimo izraziti duboku zahvalnost svim izvođačima, zaposlenicima i svima koji sudjeluju na projektu O-ZIP. Njihova predanost, strpljenje i profesionalizam ključni su za uspješnu realizaciju ovog kompleksnog infrastrukturnog projekta.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.
Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.