Jedinica za biokemiju i bioraznolikost

Istraživačke aktivnosti Jedinice za biokemiju i bioraznolikost uključuju: analizu i identifikaciju mikroorganizama i antimikrobne rezistencije, s prevencijom i liječenjem bolesti, vezano uz mikroorganizme u akvakulturi i ribarstvu, mikrobiologiju u akvakulturi i ribarstvu akutnim i/ili (eko) ispitivanjima toksičnosti zagađivala povezanih s okolišem ili ljudskim zdravljem te utvrđivanje biološke raznolikosti u vodenim i kopnenim sustavima.

Kako bi se osigurala maksimalna učinkovitost, Jedinica će se prvenstveno posvetiti vrlo specifičnom i osjetljivom određivanju polarnih organskih zagađivača u matricama okoliša. Nadalje, bit će od iznimne važnosti za zadržavanje postignutog istraživačkog momentuma u području procjene rizika za okoliš, posebno u razjašnjenju sudbine okoliša i ekotoksikološke važnosti različitih klasa polarnih zagađivala.

Implementacijom Projekta O-ZIP, očekivani istraživački rad uključivat će: poboljšanja koja predstavljaju temelj za strukturalno razjašnjenje nepoznanica, što je bitno za sveobuhvatnu procjenu uzoraka iz okoliša kao i za proučavanje transformacijskih mehanizama važnih okolišnih zagađivala.

Naposljetku, ova poboljšanja pružit će važan preduvjet za sveobuhvatniju karakterizaciju organskih onečišćujućih tvari u okolišu i određivanje prioriteta za najkritičnija zagađivala specifična za ovo područje.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.
Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.