Jedinica za biooslikavanje

Biooslikavanje se odnosi na metode koje neinvazivno vizualiziraju biološke procese u stvarnom vremenu ili vizualiziraju fiksirani biološki materijal. Biooslikavanje obuhvaća promatranje subcelularnih struktura i stanica, kao i tkiva pa do čitavih višestaničnih organizama.

Koristi svjetlo, fluorescenciju, elektrone, ultrazvuk, rendgen, magnetsku rezonancu i pozitrone kao izvore za snimanje. U biologiji, vizualizacija stanica i tkiva svjetlom i elektronskom mikroskopijom dovela je do više otkrića od bilo koje druge tehnologije. Usporedba izgleda zdravih stanica i tkiva u odnosu na njihovo patološko stanje daje uvid u molekularnu prirodu bolesti.

Tehnologije biooslikavanja su stoga središnja tehnološka platforma koja pokreće temeljna istraživanja u većini disciplina u biološkim i biomedicinskim znanostima.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.
Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.