Jedinica za naprednu dijagnostiku

Rana dijagnoza često je ključ djelotvornih terapijskih intervencija, razvoj kojih je u posljednjih godina uvelike napredovao kroz inovacije u molekularnoj dijagnostici i personaliziranoj medicini.

Precizna i jasna dijagnoza predstavlja osnovu za najsuvremenije liječenje bolesti, a napredna molekularna dijagnostika može dati jasan uvid u biomarkere i procese bolesti koji omogućuju da liječnik donese točne odluke.

Kada se koristi pametno, napredna dijagnostika može značajno smanjiti troškove zdravstvene skrbi. Veliki napredak u analitičkim tehnologijama omogućio je je brzi razvoj genetičke analize, potragu za proteinskim markerima, pretraživanje metaboličkih markera i istraživanja stanica općenito.

Konačni rezultati su klinički alati dostupni pružateljima zdravstvenih usluga kako bi personalizirali probir, prevenciju, dijagnozu i liječenje pojedinaca i njihovih obitelji. Na primjer, napredak u sekvenciranju sljedeće generacije (tzv. NGS, od eng. Next Generation Sequencing) promijenit će način na koji se pruža zdravstvena zaštita, posebno u liječenju raka. Kako je tehnologija sekvenciranja postala sofisticiranija, troškovi su se brzo smanjili.

Ova jedinica temeljit će svoje istraživačko-razvojne aktivnosti na nekoliko novih sinergijskih područja istraživanja znanosti o životu i dijagnostici, uključujući genomske i proteomske usluge, tehnologiju biočipa, bioinformatiku i napredno oslikavanje, što će imati ključnu ulogu u razvoju inovativnih dijagnostičkih i terapeutskih alata.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.
Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.